Publicat de: teatrulmasca | Decembrie 13, 2013

Spectacol la Ploiesti

Spun de multa vreme, dar cine sa asculte, ca intre Capitala culturala si Provincie a aparut o crevasa uriasa care trebuie neaparat acoperita pentru ca acolo se gaseste o lume extraordinar de doritoare de arta, o lume iubitoare de arta si artisti, o lume pe care, aidoma cartierelor dormitor ale Bucurestilor, o lasam prada televiziunii si misiunii ei criminale de indobitocire si sadire a prostului gust. Ar fi nevoie de un program national, ar fi nevoie… De fapt ar fi nevoie de creier, de vointa politica, de dragoste fata de aceasta tara, ori tocmai aceste lucruri lipsesc cu desavarsire, dovada ca Guvernul Mondial si-a facut temele cu Romania.

O echipa de tineri, proprietari ai unei firme de turism, se decide sa implementeze niste programe culturale extrem de serioase. Unul dintre ele, HAI LA TEATRU, isi propune sa aduca oameni din Prahova in Bucuresti la teatru si trupe de teatru din Bucuresti in Prahova. Zis si facut, suntem invitati la Ploiesti, mergem cu Flecarelile femeilor, este organizat spectacolul la Casa Sindicatelor, o hardughie comunista parasita si vai de capul ei, venim cu toata tehnica de care dispunem din punct de vedere lumina si sunet, sala se umple la refuz iar spectacolul zboara pe aripi de bucurie si aplauze nesfarsite. Oameni care vor sa se bucure, care stiu inca sa se bucure, care tremura atunci cand isi vad actorii, care rad si aplauda frenetic, aratandu-mi ca, iata, Guvernul Mondial nu si-a facut chiar TOATE temele cu Romania. Cat de simplu ar fi sa ne opunem mizeriilor globalizarii prin arma culturii, dar cine are interes ca Romania sa fie ROMANIE?

Cand ai in fata un astfel de public simti ca esti actor pentru ca ai o misiune, simti ca nu te-ai nascut degeaba, simti ca ai un tel si ca esti implicat in atingerea lui.

Spectacolul de la Ploiesti m-a facut sa redevin optimist, sa sper ca nu este chiar totul pierdut in aceasta tara.

Felicitari celor care au fost in sala si care ne-au dat noua, tuturor, o lectie despre rezistenta prin bucuria de veni la teatru.

HAI LA TEATRU, caci este ultima reduta!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: