Publicat de: teatrulmasca | Aprilie 20, 2010

Probleme

Gigi Amoroso merge puternic catre premiera. Totusi, drumul acesta nu este deloc lipsit de probleme. Deloc! Sunt cateva lucruri care trebuie lamurite.

1 – Muzica ( interpretarea)

– Razvan a scris o muzica extrem de greu de interpretat, una ca pentru profesionisti, iar efortul actorilor este cat se poate de mare.

Problema: ne fiind profesionisti ai cantului, se plictisesc destul de repede si considera ca simpla redare a partiturii ar fi suficienta. Eroare! Suntem doar in faza redarii si nu a INTERPRETARII!
2 – Dansul(interpretare)

Ioana Macarie a facut o coregrafie dura. Dura de tot, profesionista si care depaseste in multe privinte capacitatea actorilor de a o reda. Eforturile lor sunt mari dar, in opinia mea, insuficiente inca. Stepul este relativ, si s-au ascuns sub faptul ca pana acum nu au avut pe ce sa il bata. Cum am adus placa s-a ales praful. Este inca efort fizic, nici urma de INTERPRETARE!

3 – Actorie ( interpretare)

Lasata pe ultimul plan, pare ca fiecare se gandeste ca daca este actor chestia asta il va ajuta sa desopere meandrele personajului cat ai bate din palme. Eroare! Majora as zice. Dansul si cantul nu inseamna nimic pe scena fara o poveste in subsidiar, fara dimensiunea interioara a actorului. TEXTUL lipseste cu desavarsire, as zice, mai exact, pentru a nu fi inteles gresit, SUBTEXTUL, acea poveste care nu se spune dar care se simte in fiecare por, in fiecare gest, in fiecare privire, in fiecare sunet.

Probleme mari la aproape toata lumea. Si nu prea mai am timp pentru lucru, sau va trebui sa aman premiera. Sigur, este un spectacol pentru stagiunea de toamna, dar daca nu-l termin acum cu desavarsire va fi foarte greu sa o fac mai tarziu. Si, din pacate, sunt in foarte mare intarziere cu Comedia erorilor.

Oare sa fie Gigi Amoroso peste puterile actorilor mei? Sper ca nu. Este o provocare uriasa, este adevarat, dar le sta in putinta. Avem doar o chestiune de prioritati in munca actorilor. Avem, cu alte cuvinte, PROBLEME!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: