Publicat de: teatrulmasca | Aprilie 30, 2009

Transmisii live!

Bucataria unui spectacol este un adevarat amalgam de momente interesante si de pierderi inutile de timp si energie, de clipe inaltatoare si de statosenii  derutante, de bucurii si tristeti. Nu stie nimeni acest lucru si cred ca nici nu este necesar, publicul fiind chemat sa vada un produs final care sa poata sa-i raspunda dorintelor ascunse. Asa este in teatrele obisnuite. Exista insa si un altfel de teatru, unul in care munca este neostoita, se regenereaza pe sine continuu, un teatru fara barfa, fara pierdere de vreme, un teatru al zambetului si al efortului tremurat pentru obinerea de performanta cat mai ridicata. Acest teatru are doua locatii: una este in mare parte Masca, celalalt, niciodata atins si tocmai de asta atat de atragator, este Masca din mintea mea. Intre aceste doua entitati extrem de palpabile se deruleaza intreaga mea viata de om de teatru.

Am decis sa transmit live repetitii, antrenamente si chiar spectacole pentru ca vreau sa arat ca o buna parte din ceea ce gandesc eu chiar se regaseste la Masca, teatrul real. Am decis, am facut-o si voi continua. Antrenamente ca ale noastre nu are nimeni si performantele obtinute de actori ( fiecare in grade proportionale cu interesul si dragostea reala fata de aceasta meserie) sunt si ele pe masura. Unii s-au intrebat daca nu cumva este vorba de un Big Brother si le spun cu gura mare DA! In teatrele unde se vine tarziu la repetitie, unde fiecare repetitie incepe cu o cafea lunga si o stacana de barfe, unde rolurile cele mai bune sunt cele care beneficiaza de un scaun si de vorbe cat mai putine, acolo unde nu s-a auzit de faptul ca actorii sunt artisti care trebuie sa-si slefuiasca zilnic mijloacele, DA, acolo a face asa ceva inseamna chiar asta, inseamna a spiona, a da pe fata mizeria, a arata cu degetul ceva ce nu dorim deloc sa se stie in afara. Masca va face in continuare transmisii si sunt convins ca asta va mobiliza echipa la o cat mai buna si mai eficienta performanta in timpul repetitiilor. Avem ce arata si, mai ales, nu avem nimic de ascuns.

Cat priveste comentariile unora si ale altora, sunt suficient de satul de prostiile mele ca sa ma mai impresioneze ale altora.

La Masca vom continua sa transmitem live!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: