Publicat de: teatrulmasca | Aprilie 11, 2009

Cantecele!

p4070016

Razvan Diaconu conducand ora de antrenament vocal

Astazi, sambata 11 aprilie, am repetat cantecele din GARDIENII. Problema acestora este legata de modul de interpretare. Un actor nu poate canta pur si simplu ca un cantaret de meserie. El trebuie sa vina cu ceva in plus, cu un mod absolut peronal de abordare a materiei sonore. Sigur, ar fi de dorit ca si actorii sa beneficieze de educatie muzicala mult peste medie, dar, din pacate, la noi lucrul acesta nu mai este considerat necesar. Examenul de admitere era, pe vremea mea, mult mai greu si continea proba de sunet si ritm care era chiar eliminatorie.

Problema pe care o avem la acest spectacol este sa ne ferim de un mod de a canta ca la nunta, corul trebuie sa fie perfect pus la punct, iar cantatul in sine, avand in vedere ca se face la microfon nu trebuie sa fie urlat, lalait, ci foarte precis. Sunt probleme pe care le putem rezolva, dar, desigur, avem nevoie de ceva timp. Rezultatele se vad deja, cel putin la cantecele care au mai multe ore „in picioare”.

Va trebui sa acceleram procesul de punere in acord a coregrafiei ptr ca Ioana trebuie sa plece la Eurovizion si lipseste doua saptamani, timp pe care noi il vom folosi pentru slefuire. Nu va fi usor, dar sunt convins ca merita, spectacolul se arata interesant. Mijloace de expresie folosite de actori in acest spectacol:

1 – mers pe bicicleta

2 – cantat la instrumente de alama

3 – cantat din instrumente facute din talv

4 – cantat ( solos si cor)cantecele alese

5 – balet

6 – improvizatie

Cantecul este o foarte buna modalitate de abordare a temei echilibrului, relatiei dintre personaje, a formulei „ia, da scena”- un excercitiu de anul I de teatru, a abordarii colective a sarcinei teatrale propuse de catre regizor si spectacol. In plus, un actor cu educatie muzicala este in orice moment superior unuia care nu are asa ceva. Muzica joaca un rol extrem de important in discursul teatral non verbal si, mai ales, in spectacolul de strada.

Premiera va fi cam pe la jumatatea lunii mai.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: